Voit luoda tarjouksesta laskun avaamalla tarjouksen ja valitsemalla oikeasta yläosasta "Lisätoiminnot" - "Luo lasku". Tästä aukeaa ikkuna, jossa voit valita haluatko luoda yksittäisen laskun vaiko jaetun laskun.

Yksittäinen lasku

Jos valitset yksittäisen laskun, avautuu laskun luonti -ikkuna, esitäytettynä tarjoukselta haetuilla tiedoilla. Voit tehdä laskulle tarvittavat muutokset, jonka jälkeen se tallentuu samaan tapaan kuin normaali laskukin. Ainoana erona, laskun lokitietoihin tulee tieto, minkä tarjouksen perusteella se on luotu.

Samalla tarjous asetetaan tilaan "Laskutettu", eikä tarjouksesta voi luoda enää uutta laskua, vaan "Luo lasku" -toiminnon tilalle on tullut "Avaa lasku", josta laskun voi avata.

Jaettu lasku

Jos valitse jaetun laskun, niin tällöin aukeaa uusi ikkuna, jossa voit valita kuinka moneksi laskuksi tarjous jaetaan, sekä mitkä näiden osien koot ovat. Osien koon tulee olla tasan 100%, jotta laskut kattavat koko tarjouksen summan. Lopuksi saat luotua laskut painamalla "Luo laskut" -painiketta.

Luonnin jälkeen aukeaa Myyntireskontra, jossa juuri luodut laskut eivät välttämättä ole suoraan näkyvissä. Helpoiten saat ne näkyviin klikkaamalla kerran "Luontipäivä" -sarakeotsikkoa. Kaikkien luotujen laskujen lokitietoihin tulee tieto, että ne on luotu tarjouksesta sekä tieto kuinka mones jaettu lasku on. Myös laskun alempaan viestikenttään lisätään tieto osalaskusta sekä mistä tarjouksesta ko. osalasku on luotu.

Myös tarjous asetetaan tilaan "Laskutettu", eikä tarjouksesta voi luoda enää uusia laskuja, vaan "Luo lasku" -toiminnon tilalle on tullut "Avaa lasku", josta aukeavasta alavalikosta voi avata minkä tahansa siitä luodun laskun.