Voit luoda maksumuistutuksen laskusta, joka on tilassa "Myöhässä". Tämä onnistuu helpoiten laskusivun oikeasta yläkulmasta klikkaamalla "Lähetä muistutus". Vaihtoehtoisesti voit myös klikata "Lisätoiminnot" - "Tulosta/Lähetä" - "Maksumuistutus". Näistä aukeaa ikkuna, jossa on oletuksena asetettuna maksumuistutuksen numero ja päiväys sekä viivästyskorko ja huomautusmaksu sekä laskulla näkyvä muistutus-teksti. Voit tarvittaessa tehdä näihin haluamasi muutokset ja kun lopuksi painat "Jatka" -nappia, riippuen alkuperäisestä valinnasta, maksumuistutus joko tulostetaan tai aukeaa toinen ikkuna, jossa voit valita miten maksumuistutus lähetetään asiakkaallesi.


Jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, muuttuu sen tilaksi aluksi "Viivästynyt". Laskusta ei vielä tällöin ole mahdollista lähettää maksumuistutusta, vaan vasta kun sen tilaksi muuttuu "Myöhässä". Voit säätää tätä asetuksissa ("Omat tiedot" - "Asetukset" - "Muistutusaika") erikseen yritys- ja henkilöasiakkaille. Henkilöasiakkailla huomautusmaksun ja viivästyskoron sisältävän maksumuistutuksen saa lain mukaan lähettää vasta kun eräpäivästä on kulunut 14 päivää. Yritysasiakkaille ei samanlaista lakia ole.


Huomautusmaksut ja viivästyskorot näkyvät uudella "Rahoitus- ja korkotuotot" -raportilla, joka löytyy kohdasta "Raportit" - "Tulot" - "Rahoitus- ja korkotuotot". Muissa raporteissa ko. tulot eivät ole näkyvissä paitsi "Suoritukset" -raportissa, joka kuvaa laskuista maksettuja suorituksia. Suoritus-raportilla huomautusmaksuja ja viivästyskorkoja ei ole eritelty laskun summasta. Ko. tulot ovat näkyvissä myös lasku-sivulla laskurivien alapuolella, jos ne on laskulle määritetty.


Laskupiste laskee viivästyskoron koko laskun summalle nykyiseen päivään mennessä. Jos asiakas on maksanut osan laskusta jo aiemmin tai jostain syystä vaihdat maksumuistutuksen päiväyksen menneisyyteen, tulee sinun laskea viivästyskorko itse.


Kun avaat maksumuistutus-ikkunan ensimmäisen kerran, Laskupiste aloittaa maksumuistutuksen sekä huomautusmaksun numeroinnin ykkösestä. Jos avaat maksumuistutus-ikkunan useamman kerran saman päivän aikana, numerointeja ei kasvateta automaattisesti. Kun painat "Jatka" -nappia maksumuistutus-ikkunassa, tallennetaan maksumuistutus-tiedot laskulle. Huomaa, että tämän jälkeen kun avaat maksumuistutus-ikkunan uudelleen toisena päivänä, päivittää Laskupiste automaattisesti näitä numerointeja. Numeroinnit on mahdollista korjata käsin ko. ikkunassa, jos niihin ei ole tullut muutosta.


Jos et halua, että viivästyskorko ja/tai huomautusmaksu näkyy laskulla, voit jättää ko. kentät tyhjiksi. Jos asetat arvoksi nollan, niin tällöin ko. kenttä tulee mukaan laskulle, mutta sen arvo on nolla eikä se muuta maksettavaa summaa.


Huomautuskulujen poisto

Jos asiakas on kerennyt maksamaan laskun ennen maksumuistutuksen saamista tai jos haluat poistaa muistutuskulut muusta syystä, se onnistuu laskusivulla klikkaamalla "Lisätoiminnot" - "Poista muistutuskulut".