Laskupisteellä voi lähettää sähköpostitse laskuja, kuitteja, tarjouksia, tilausvahvistuksia, rahtikirjoja yms. Samalle sivulle, miltä sähköposti lähetetään, ilmaantuu lähetyksen jälkeen "Lähetystiedot" -taulukko, josta voi seurata sähköpostien (sekä verkkolaskujen ja postitusten) kulkua asiakkaalle.

Palvelu seuraa useita erinäisiä sähköpostin lähetykseen mahdollisesti liittyviä tapahtumia, jotka on kuvattu alla.

tarkoittaa, ettei sähköpostia ole vielä keretty tai pystytty toimittamaan vastaanottajan sähköpostipalvelimelle.

tarkoittaa, että sähköposti on toimitettu vastaanottajan sähköpostipalvelimelle, mutta vielä ei ole tietoa onko vastaanottaja sitä avannut.

tarkoittaa, että sähköposti on toimitettu vastaanottajalle ja tämä on sen myös avannut (sähköpostin ja/tai laskuliitteen).

kertoo, ettei sähköpostia ole voitu toimittaa virhetilanteen takia. Ko. virheestä on lähetetty tarkemmat tiedot lähettäjän sähköpostiosoitteeseen.

kertoo, että sähköpostista on tehty valitus sähköpostinvälittäjällemme. Ko. valituksesta on lähetetty tarkemmat tiedot lähettäjän sähköpostiosoitteeseen.

kertoo milloin sähköposti on toimitettu vastaanottajan sähköpostipalvelimelle.

kertoo milloin vastaanottaja on ensimmäisen kerran avannut sähköpostin.

kertoo milloin vastaanottaja on ensimmäisen kerran avannut liitteen sähköpostissa olleen linkin kautta.

tulee näkyviin, kun sähköposti on toimitettu vastaanottajan sähköpostipalvelimelle ja jos liite on lähetetty sähköpostin liitteenä eikä latauslinkkinä. Tällöin palvelulla ei ole mahdollista seurata, onko vastaanottaja avannut liitettä.

näyttää mihin sähköpostiosoitteeseen/sähköpostiosoitteisiin sähköposti on lähetetty

Tieto siitä milloin sähköposti on avattu perustuu sähköpostissa olevaan logoon, joka on joko käyttäjämme tai Laskupisteen, riippuen onko käyttäjä määrittänyt yritykselleen logoa. Ko. logo ladataan palvelimeltamme, jolloin tiedämme milloin viesti on avattu. Kaikki sähköpostiohjelmat eivät tue kuvia ja osa ei avaa niitä, jos käyttäjä ei tätä erikseen salli, jolloin ko. seuranta ei ole 100%:n varma.

Laskutiedosto lähetetään oletuksena aina linkkinä palvelimellamme sijaitsevaan tiedostoon, jolloin pystymme seuraamaan milloin asiakas on sen käynyt lataamassa. Linkki ei toimi kaikissa tilanteissa, esim. kun lasku lähetetään suoraan johonkin tietojärjestelmään, joka olettaa että lasku on sähköpostin liitteenä. Tämän takia asetuksissa (Omat tiedot - Asetukset) voi määrittää kumpaa tapaa haluaa käyttää oletuksena eri tapauksissa, joissa sähköpostia voi lähettää. Tämän lisäksi samoja asetuksia voi muokata myös asiakaskohtaisesti, jota suosittelemmekin suurimmalle osalle käyttäjistämme.

Laskupisteen lähettämät sähköpostit päätyvät pääsääntöisesti hyvin perille, sillä sähköposteja joita ei ole voitu toimittaa perille (esim. väärä osoite, vastaanottajan sähköposti on täynnä tai sähköposti on tulkittu roskapostiksi) on keskimäärin vain 1,59 % (Bounce Rate) ja sähköposteja, joista on tehty valitus, on ainoastaan keskimäärin 0,01 % (Complaint Rate). Suurin kysymysmerkki onkin sähköpostit, jotka vastaanottajan sähköpostipalvelu on ottanut vastaan, mutta siirtänyt automaattisesti roskapostikansioon. Näistä ei ole mahdollista saada mitään tietoa ja se onkin suurin syy, miksi palveluun on toteutettu näin kattava sähköpostien seuranta. Jos näette, ettei jotain sähköpostia ole avattu, niin tällöin on hyvä kysyä asiakkaalta onko tämä saanut sähköpostia. Jos ei ole, niin silloin kannattaa pyytää katsomaan roskapostikansiosta ja jos sähköposti löytyy sieltä, pyytää siirtämään sen saapuneisiin (Inbox), jotta sähköposti ei seuraavalla kerralla enää joutuisi roskapostiin. Sähköpostiseurannan viimeisten muutosten jälkeen lähetetyistä sähköposteista vastaanottaja on varmistetusti avannut 92,5 % ja laskuliitteen on ladannut 88,1 % vastaanottajista. Sähköpostin avauksia on tätäkin enemmän, mutta emme pysty varmistamaan sellaisia avauksia, joissa sähköpostissa olevaa kuvaa ei ole ladattu, eikä laskuliitettä ole ladattu linkin kautta.

Klikkaa tästä lisätietoa, miksi sähköposti voi päätyä roskapostiin.