Voit vaihtaa sen omaksesi, jos sinulla on Laskupiste -ohjelman Pro-taso käytössä. Sähköpostiosoitteen voit vaihtaa kohdassa "Omat tiedot" - "Sähköpostien lähetysosoite" klikkaamalla Vaihda-nappia. Huomaa, että voit käyttää ainoastaan sellaista sähköpostiosoitetta, johon on mahdollista lähettää sähköposteja ja jota pääset myös lukemaan. Jos et halua vaihtaa lähettäjäosoitetta, niin voit kuitenkin halutessasi vaihtaa lähettäjän nimen, joka näkyy laskun vastaanottajalle.


Basic- ja Standard -tasoilla voit käyttää joko oletuksena olevaa info@laskupiste.fi -osoitetta tai uudempaa laskutuspalvelu@laskupiste.fi -osoitetta. Suosittelemme testaamaan jälkimmäistä, jos teillä on ollut ongelmia viestien päätymisessä vastaanottajan roskapostikansioon.


Jotta voit lähettää sähköposteja haluamallasi osoitteella, pitää ko. osoite ensin hyväksyttää sähköpostinvälittäjämme (Amazon Web Services / AWS) palvelussa. Tämä onnistuu vaihtamalla sähköpostiosoite halutuksi Laskupisteen kautta ("Lähetysosoitteen hallinta" -ikkunassa) ja klikkaamalla "Aloita hyväksyntä" -nappia.


Napin painalluksen jälkeen saat sähköpostiisi englanninkielisen sähköpostin otsikolla "Amazon SES Address Verification Request in region ...". Sinun tulee klikata sähköpostissa olevaa linkkiä, jonka jälkeen sinulle avautuu sivu, jossa kerrotaan hyväksynnän onnistuneen tyyliin "You have successfully verified an email address with Amazon Simple Email Service (Amazon SES). You can now begin sending email from this address."


Varmistaaksesi, että hyväksyntä on suoritettu loppuun onnistuneesti, avaa sama "Lähetysosoitteen hallinta" -ikkuna, ja katso tila kohdasta "Hyväksynnän tila". Jos tilana näkyy "Odottaa hyväksyntää" ja olet käynyt klikkaamassa sähköpostissa olevaa linkkiä paina "Tarkista hyväksynnän tila" -nappia. Jos tilana näkyy "Hyväksytty", Laskupiste käyttää jatkossa ko. osoitetta sähköpostiesi lähetykseen.


Lähettäjäosoitteen vaihdon jälkeen joissain sähköpostipalveluissa (kuten Gmail) lähettäjä näkyy tyyliin "Matti Meikäläinen verkkotunnuksen amazonses.com kautta". Tämä johtuu siitä, että lähettäosoitteelle ei ole asetettu DKIM-suojausta ja tällöin DKIM-suojaus on ainostaan sähköpostipalvelulla (amazonses.com), mutta ei lähettäjäosoitteella. 


Tällöin on riski, että joissain sähköpostipalveluissa sähköposti tulkitaan herkemmin roskapostiksi. Jos teillä on pääsy sähköpostiosoitteenne nimipalveluun, esim. @yritys.fi, niin tällöin voimme luoda teille DKIM-avaimet, jotka teidän tai palveluntarjoajanne tulee lisätä nimipalveluunne, jonka jälkeen myös lähettäjäosoitteelle tulee DKIM-suojaus ja teksti "verkkotunnuksen amazonses.com kautta" poistuu Gmailista.


Jos teillä on käytössä yleinen esim. @gmail.com loppuinen sähköposti, niin tällöin sitä ei yleensä kannata asettaa lähettäjäksi, koska siihen ei ole mahdollista tehdä mainittua kaksiosaista DKIM-suojausta ja tällöin on vaarana, että sähköpostit joutuvat helposti roskapostiin. Jos kuitenkin asetatte, niin suosittelemme testaamaan, että lähetetyt sähköpostit saapuvat oikeaan kansioon eivätkä roskapostiin.