Laskupiste on integroitu Apix -palveluun, joka hoitaa Laskupisteestä lähetettyjen verkkolaskujen lähetyksen. Laskun tai maksumuistutuksen lähettäminen verkkolaskuna onnistuu lasku-sivulla valitsemalla "Lähetä"-toiminto. Tästä aukeaa valintaikkuna, josta tulee valita "Verkkolasku". Seuraavassa ikkunassa kerrotaan mm. mihin verkkolaskuosoitteeseen lasku ollaan lähettämässä ja kuinka paljon se tulee maksamaan.


Laskupiste kertoo aina laskun lähetyksen yhteydessä, mikä on suositeltu lähetystapa. Yrityksillä suositeltu tapa on aina verkkolasku, jos yritykselle vain on mahdollista lähettää verkkolaskuja.


Verkkolaskun lähetyksessä riittää, että asiakkaalle on määritetty Y-tunnus, jonka perusteella Apix osaa etsiä yritykselle verkkolaskuosoitteen. Jos asiakkaalla on useita verkkolaskun vastaanotto-osoitteita, eikä lasku reitity Apixin kautta oikeaan, voitte määrittää asiakkaalle verkkolaskuosoitteen, jota haluatte käyttää.


Apix käyttää Tieken ylläpitämää kansallista verkkolaskuosoitteistoa, johon Suomessa toimivat verkkolaskuoperaattorit ovat sitoutuneet päivittämään asiakkaidensa vastaanotto-osoitteet. Jos vastaanottajan tietoja ei ole kyseisessä rekisterissä tulisi vastaanottajan olla yhteydessä omaan verkkolaskuoperaattoriinsa tietojen lisäämiseksi. Mikäli vastaanottajan tietoja ei ole Tieken rekisterissä, voidaan tiedot lisätä Apixin reititystietokantaan lähettämällä sähköpostia asian tiimoilta osoitteeseen: servicedesk@apix.fi. Sähköpostissa tulee olla seuraavat tiedot: yrityksen nimi, Y-tunnus, verkkolaskuosoite sekä -operaattori.


Apix on suomalainen verkkolaskujen välittäjä, jolla on yli 16000 asiakasta ja nelisenkymmentä kumppania, joista yksi on Laskupiste. Laskupiste toimii Apixin ns. virtuaalioperaattorina, jolloin hoidamme asiakkaidemme puolesta kaiken Apixin suuntaan. Eli asiakkaamme lähettävät verkkolaskut ja postitukset Laskupisteen kautta, joka sitten taustalla käyttää Apixia palveluntarjoajanaan.