Yrityksesi voi halutessaan ottaa ostolaskut vastaan verkkolaskuina suoraan Laskupisteeseen. Tällöin saat kauttamme verkkolaskuosoitteen sekä -operaattorin yrityksellesi ja toimittamalla nämä laskuttajillesi alkavat ostolaskut saapumaan sähköisinä palveluumme. Verkkolaskutietosi julkaistaan myös kansalliseen verkkolaskuosoitteistoon https://verkkolaskuosoite.fi/, josta osa laskuttajista hakee tiedot automaattisesti. Uuden verkkolaskulain nojalla voit vaatia laskuttajiasi lähettämään laskut verkkolaskuina.


Voit ottaa ostolaskut käyttöön palvelussamme kohdasta "Menot" - "Ostolaskut". Samalta sivulta näet tulevan verkkolaskuosoitteesi sekä verkkolaskuoperaattorisi, jotka kannattaa toimittaa laskuttajille. Käyttöönoton jälkeen verkkolaskutietosi tulevat jonkin ajan päästä näkymään myös kansalliseen verkkolaskuosoitteistoon. Näet verkkolaskutietosi myös palvelussa kohdasta "Omat tiedot" - "Laskutustiedot".


Ostolaskujen hinta määräytyy aktiivisen käyttötasosi mukaan. Basic-tasolla tai jos aktiivinen käyttötaso ei ole voimassa, verkkolaskun vastaanotto maksaa 0,69 € / kpl, Standard-tasolla 0,59 € / kpl, Pro-tasolla 0,49 € / kpl ja Ultra-tasolla 0,39 € / kpl.


Saapuneiden ostolaskujen hinta veloitetaan automaattisesti palvelussa olevasta kukkarostasi. Jos kukkaron saldo menee miinukselle, ostolaskujen vastaanottoa jatketaan, mutta niitä ei pääse katsomaan ennen kuin kukkaron saldo on taas plussalla tai on ottanut miinussaldon laskutuksen käyttöön. Jos miinussaldon laskutus ei ole käytössä, niin joka päivä, kun kukkaron saldo on miinuksella, lähetetään tästä tieto sähköpostilla käyttäjätunnuksena olevaan osoitteeseen. Kuun vaihteessa, jos kukkaron saldo on yli 10 euroa miinuksella, lähetämme laskun, joka kattaa miinussaldon. Ko. laskussa on viiden euron laskutuslisä.